Trobada d’embarassades i famílies: Les emocions maternes

Espai per a famílies amb nadons i parelles que n’esperen un/a, on parlem sobre els aspectes emocionals durant l’embaràs i el part, de la importància del vincle amb el nadó, del procés de parella a família, on compartim vivències sobre la maternitat i la paternitat, etc. Un espai de trobada, reflexió i intercanvi per créixer junts com a mares, pares i famílies.

A càrrec de:  Meritxell Sánchez Costa, psicòloga perinatal i mare
(www.meritxellsanchez.com).

Adreçat a: Nadons de 0 a 3 anys.

Data: Dimecres, 14 de març, 10:30h

Entrada gratuïta (prèvia inscripció a la biblioteca)

Anuncios

Espai familiar i Nascuts per Llegir: Trobada d’embarassades i famílies amb nadons

martc3ad-a-gramuntell.jpg

Dins l’Espai Família i Nascuts per Llegir, ens trobem un dimecres al mes de 10,30h a 12h. Trobada d’embarassades i famílies amb nadons, a càrrec de la psicòloga perinatal Meritxell Sánchez. Biblioteca Municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar. Entrada lliure i gratuïta. Inscripció prèvia a la Biblioteca.

http://www.vilassardemar.cat/actualitat/agenda/espai-familia-trobada-dembarassades-i-families-amb-nadons

Quan una filla marxa massa aviat. Acompanyant el dol d’uns pares

El passat 5 de maig de 2016 naixia sense vida la nostra filla Mar, a les 28 setmanes de gestació. La vida se’ns va aturar de cop i no sabíem cap on anar. Vam tornar a casa i el dia a dia pesava molt. No tiràvem endavant. Tot era fosc, però teniem un fill de 3 anys que ens necessitava. Una amiga ens va parlar de la Meritxell. Casualment (o no) atenia al nostre mateix poble, i per mitja d’una professora de ioga ja coneixia la mort de la meva filla Mar. La seva intervenció amb nosaltres va ser clau. L’EMDR també. Llàgrimes, paraules, sentiments, tot sorgia en aquelles sessions. Maternitat, parella, dol… ho treballàvem tot. Poc a poc vam començar a veure la llum. Gairebé a un any de l’aniversari de la nostra filla només li podem dir una cosa a la Meritxell. GRÀCIES. Gràcies per fer-nos veure l’alegria que la nostra filla va aportar a la nostra vida mentre va ser amb nosaltres. Gràcies per ajudar-nos a nombrar-la, a naturalitzar el nostre dol, a saber gestionar les respostes (a vegades desafortunades) de coneguts i amics. Gràcies per donar-nos eines per explicar al nostre fill la prematura mort de la seva germana, i sobretot gràcies per ajudar-nos a caminar de nou pel camí de la vida junts i amb il.lusió, amb el record de la nostra filla acompanyant-nos sempre. Per tot això, gràcies, Meritxell.

Mireia Ledesma i Marc Monllor, 18 d’abril de 2017

Fotografia: Norma Grau

EMDR para estrés post traumático laboral

blue eye
Avui vull ser testimoni de la meva experiència amb EMDR. Sóc personal sanitari, des de fa 4 mesos he estat de baixa per burn out laboral o el que és conegut com estrès laboral. Aquest mesos he buscat i fet moltes teràpies diferents que m’han ajudat molt, però abans d’agafar la baixa vaig patir estrès post traumàtic per una situació; Aleshores algú em va recomanar EMDR i ha estat una descoberta per a mi, doncs tot aquest temps he intentat no recordar, perquè quan ho feia tornava a viure el que em va passar amb molta ràbia, ja que em vaig sentir maltractada, humiliada…
Aquesta teràpia m’ha desfet el nus mental i ara recordo el que em va passar com una experiència que m’ha donat l’oportunitat d’aprendre i de canviar en molts sentits; inclús he pogut superar les pors i la inseguretat en una situació similar i gestionar-la diferent, de forma més saludable. Tot això en només 4 sessions!!! Jo només puc expressar el meu testimoni, però crec que pot ser positiu en situacions així. Gràcies Meritxell!
Mar Ballester, 5 d’abril de 2017

La rapidez y efectividad del EMDR

Ha sido una experiencia muy enriquecedora, ha sido un proceso fácil y rápido encontrando de forma inconsciente todos aquellos problemas que no me dejaban avanzar. En mi caso tenía problemas de ansiedad y miedo inconsciente, con esta terapia (EMDR) he podido ver mis problemas desde otro punto de vista y cuándo vuelves a ellos, los observas desde fuera pudiendo tener una perspectiva mayor y más rica. Se lo recomiendo a todas aquellas personas que de forma mental no han podido llegar al origen de sus problemas, gracias Meritxell! (Toni Sánchez, 27 de junio de 2016)

Recuperando la ilusión por vivir

Primavera a CollsacabraPor traslado de ciudad, tras 18 meses y 26 sesiones, dejo la terapia con Meritxell.
Veo hacia atrás y ya casi no me acuerdo de la oscuridad que había en mi vida, tenía una sensación extraña, como si mi vida no la estuviera viviendo yo.
A través de la terapia EMDR he ido descubriendo episodios de mi niñez que no me permitían vivir en armonía conmigo misma.
Cada sesión representaba la esperanza de abrir, cada vez un poco más, esa caja oscura en donde guardaba todas las vivencias perturbadoras.
Empecé la terapia con 58 años en el DNI, Apero con 80 en mi percepción de la vida, me veía derrotada, sin ilusión por vivir.
Poco a poco he ido enfrentándome a situaciones del pasado como si las estuviera viviendo de nuevo. Ha sido duro revivir episodios desagradables, pero lo volvería a  repetir sin duda ya que esto, me ha permitido tener un poco de sosiego en mi vida y disfrutar más de todo lo bueno que tengo alrededor.
A lo largo de estos meses gané en seguridad y en confianza en mí misma, ya no tengo aquella sensación de vivir mi vida como espectadora sino que me siento protagonista.
Gracias Meritxell por el acompañamiento en este camino, no ha sido fácil pero ha merecido la pena. Espero encontrar allá donde vaya un/a terapeuta con tu sensibilidad.
Teresa Carbón, 13 de junio de 2016